Ön Talep Formu

Randevu oluşturmak için bizimle iletişime geçebilirsiniz.
Telefon Numaramız: (+90) 546 437 07 38

Fill out this field
Fill out this field
Fill out this field
Lütfen geçerli bir e-posta adresi yazın.
Fill out this field
Fill out this field

Robotic Saç Ekimi

Robotik FUE Saç Ekimi

Robotik saç ekimi ameliyatı Foliküler Ünite Ekstraksiyonu (FUE) prosedürünün teknolojisinde önemli bir ilerlemedir.

Robotik FUE’de , Robotik Sistemi bir FUE saç ekiminde iki temel adımı otomatik hale getirir ; FU greft toplaması ve alıcı bölgesi oluşturulması. Bu iki adımın otomasyonu, cerrahların FUE’ yi benzersiz bir hassasiyet ve tutarlılıkla gerçekleştirmelerini ve foliküllerin maksimum korunmasını sağlamaktadır.

Robotun optik üç boyutlu yönlendirme sistemi ve çift uç mekanizması önce doktor tarafından programlanan özelliklere göre foliküler üniteleri bulur ve çıkarır.

Ayrıca, doktor tarafından tasarlanan ve robota programlanan estetik plana göre, foliküler ünite greftlerinin yerleştirildiği alıcı bölgeler oluştururlar.

Robot Nasıl Çalışır?

Robotunun optik görüntüleme sistemi, hasat için bir sonraki foliküler üniteyi seçer

Hastaya ilk olarak donör bölgeye lokal anestezi yapılır. Robotik kol kendini otomatik olarak donör bölgesine konumlandırır. Sistem daha sonra robot kafa derisine yönlendirir ve cildi foliküler ünitenin çıkarması için tarar. Robot ekstraksiyon için bir foliküler üniteyi hedefledikten sonra, foliküler ünite etrafındaki deriyi puanlayan iç keskin alet ve grefti çevreleyen dokudan inceleyen dış künt alet ile bir çift zımba mekanizması yerleştirilir.

Optik sistem daha sonra çıkarılacak foliküler üniteyi tarar, kol aleti bir sonraki ünitenin üzerine konumlandırır, cihazı foliküllerle hizalar ve ekstraksiyon adımı tekrarlanır. Bu dizi, robotun gerici tarafından tanımlanan alandan greft alma işlemi bitinceye kadar devam eder.
Saç köklerin alımı tamamlandığında, teknisyenler greftleri kafa derisinden manuel olarak çıkarır. Bu, saç restorasyonu için yeterli greft toplanana kadar devam eder.
Sekans, robotik alıcı bölgesi oluşturma işlemine benzer, ciltteki foliküler üniteleri kesen delme aleti yerine, cerrah tarafından programlanan tam spesifikasyonlara göre alıcı yerleri oluşturmak için kullanılır.

Greft Alımı

Manuel FUE greft alımı, doktorun çok az hata payı ile kesinlik ve odaklanma gerektirir. Doktor her bir foliküler üniteyi seçmeli, saçın açısını tahmin etmeli, micromotoru folikül ünite üzerinde ortalamalı ve cildi foliküler ünite etrafına doğru açı ve derinlikte kesmelidir. Bu işlemi aynı doğruluk ve odak seviyesiyle yüzlerce veya binlerce kez tekrarlanması gerekir.

Elde tutulan bir aletle yapılan en küçük sapma, foliküler üniteye kesilme (hasar) ile sonuçlanabilir. Bir kıl folikülünün büyüme merkezi folikülün tabanında yer aldığından, tüm folikül bozulmadan çıkarılmalıdır. Transeksiyonu en aza indirmek için gereken hassasiyetle binlerce greftin birden fazla saatte çıkarılması deneyim ve yetenek gerektirir.

Robotun optik yönlendirme sistemi, ekstraksiyon için foliküler üniteyi bulur ve robotik kol, panç aletini doğru açıda konumlandırır. İki aşamalı keskin / künt panç, cildi çizer, daha sonra foliküler ünitenin bütünlüğünün korunmasını sağlamak için dokuya daha derin bir şekilde optimum derinlikte nüfuz eder.
3 Bu işlemi yorulmadan mikroskobik hassasiyetle tekrarlar. Robotun greft seçim algoritması, çıkarılan kök sayısını artırarak alım verimliliğini artırır.

Alıcı Sitesi Oluşturma

Manuel greft ekilecek bölgesini oluşturmak için cerrahın kafa derisinde foliküler ünitelerin yerleştirildiği binlerce delik oluşturması gerekir. Bu bölgeler nakil estetiğinin belirlenmesi çok önemlidir, çünkü nakledilecek saçın nasıl büyüyeceğini belirlerler. Saçların doğru açı ve yönde büyümesine izin vereceği için belirli bir dağılım ve aralık ile ve uygun derinlikte oluşturulmalıdırlar. Cerrah tarafından oluşturulan kanallar doğal olmalı. Her bölge özelliklerine göre yapılmalıdır, aksi takdirde nakledilen folikül canlılığı kaybedebilir.

Bilgisayarla çalışan uzman yönlendirme mekanizması robot kolunu konumlandırır. Mikrosaniye içinde, robot saçların ekilecek bölgesine belirli bir mesafeye yerleştirir ve cerrah tarafından programlanan tam açı ve derinlikte alanı oluşturmak için kesici aleti kullanır.

Robotik FUE’nun Manuel Prosedürlere Göre Potansiyel Avantajları

Robot, folikülleri toplar ve manuel olarak gerçekleştirilebileceğinden hassasiyetle alıcı alanları oluşturur ve prosedürün tamamı boyunca bu yüksek performans seviyesini korur. Sonuç olarak, Robotik Sistemi manuel tekniklere göre FUE saç ekiminin sonuçlarını iyileştirebilir.

Diğer Hizmetlerimiz

İletişim Bilgilerimiz

(+90) 546 437 07 38
(+90) 546 437 07 38
info@sacekimiankara.com
Uğur Mumcu Cad. No:61/6 Büyükesat Çankaya / ANKARA
Menü